Warehouse Management System

Van Acht Koel- en Vriesopslag B.V. kwam bij Meierij IT met de vraag of het mogelijk was om hun WMS-applicatie te vernieuwen. Een warehouse management system (WMS) is essentieel voor een bedrijf dat zich specialiseert in opslag. De voorraad moet te allen tijde actueel en accuraat zijn, maar ook alle bewegingen binnen die voorraad. Tevens dient bij binnenkomst en vertrek geregistreerd worden welke goederen er in of uit gaan door middel van barcodescanners.

Werkwijze

Samen met de klant is alle functionaliteit in kaart gebracht van het oude systeem en aangevuld met de gewenste functionaliteit. Hierna zijn we het ontwikkeltraject gestart.

Wekelijks werd er een overleg gepland waar alle ontwikkelingen werden besproken en getest. Door deze iteratieve aanpak werd de voortgang voor beide partijen inzichtelijk.

Android Barcode Scanner

Tevens is er een mobiele applicatie ontwikkeld waarmee de medewerkers in het magazijn de palletlabels van binnenkomende en vertrekkende pallets kunnen scannen. Zodra een pallet gescand is, is dit direct te zien in het WMS. Ook worden de medewerkers op de hoogte gesteld als een pallet bijvoorbeeld niet uitgeleverd mag worden of dat deze al gereserveerd is voor een andere order.

Belangrijke features

  • WMS volledig webbased
  • Voorraadbeheer
  • Separate Android-applicatie waarmee GS1-palletlabels kunnen worden gescand, picken van orders en corrigeren van voorraad.
  • Volledige track-en-trace van ieder voorraaditem. Op seconde nauwkeurig zichtbaar welke medewerker of systeem verantwoordelijk is voor bewegingen in de voorraad.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

In een persoonlijk en vrijblijvend gesprek maken wij kennis met u en leggen wij u meer voorbeelden van ons werk voor. Vul het contactformulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust even op 0413 - 288 333 of gebruik ons contactformulier!